Oplevering uitgesteld

Vandaag was de dag van de vooroplevering. Gewoon een vrije dag voor genomen, om lekker relaxed mijn huis eens te bekijken. Helaas, om 9 uur ’s ochtends werd ik al flink letterlijk en figuurlijk wakker geschud. Telefoon van de bouwbegeleider: de aannemer had eigenlijk niet zo veel tijd en wilde de vooroplevering overslaan, volgens Maarten (de bouwbegeleider) om een of andere flauwe smoes. Verder kon hij ook vertellen dat ik rekening moest houden dat de aannemer niet kan opleveren op dinsdag.

Op de bouwplaats aangekomen had Maarten een tweede paar ogen meegenomen die de woning voor het eerst zag. Hij kan een frisse blik werpen op de bouw en kwam met punten die ik zelf niet zou noemen. In een mooi overzicht zijn alle gebreken en punten genoteerd welke zijn opgemerkt. En dat waren er nogal wat.
Diverse gaten opvullen en afwerken, radiatoren plaatsen, deuren ophangen, sanitair plaatsen, betegelen badkamer/toilet corrigeren van de trapleuning boven, plafonds spuiten, aftimmeren van de voordeur. Om maar wat te noemen. En dan had ik nog niet eens het verkeerd geplaatste kantelraam genoemd.

Duidelijk dus gebreken die niet voor dinsdag 18 december opgelost kunnen worden. Voor de aannemer reden om de oplevering te verplaatsen naar de vrijdag. Dat was voor mij alleen accoord onder de voorwaarde dat de tegelzetter op woensdag en donderdag aan de slag kan. Het is volgens de aannemer geen probleem, maar ik heb zo het flauwe vermoeden dat de tegelzetter daar een klein beetje moeilijk over kan gaan doen. Het risico van die clash wil ik nemen, zolang ik maar vrijdag het huis in kan en in de 10 dagen erna er flink geklust en verhuisd kan worden. En ze er wel met elkaar uit gaan komen om niets onnodig te vernielen waar ik de komende tig jaar naar moet kijken.

Conclusie van vandaag is dat er weer een hoop stress bij is gekomen en ik mezelf misschien eens op wat vervelende klanten op het werk moet gaan afreageren. Liever niet, maar je zal altijd zien…

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *