Drukke dierendagdonderdag

Het was een drukke dag vandaag. Direct na het werk een snelle blik op de bouwplaats om te zien hoe ver ze al zijn. De steiger staat, ik ben niet dichtbij geweest. De voorzijde heb ik ook niet gezien, omdat de bouwplaats erg modderig was door de regen en niet goed begaanbaar.

Hierna ben ik doorgereden naar Villa Arena, om precies te zijn Goossens Wonen. Ik had al een bezoek gebracht aan de vestiging in Nuenen (groot, mooi, thuiskomend vol met ideeën). Met een binnenhuisarchitecte heb ik nu een afspraak gepland van 3 uur, dat moest genoeg zijn, maar toch met een uur is uitgelopen. Echter is dat niet zonder reden geweest. Na het uittekenen van de plattegrond met de wensen, het tonen van wat referentiemateriaal (een tablet meenemen is erg handig) en een rondje door de winkel, laat de adviseuse mij diverse meubels en kleurcombinaties zien. Ik weet het, ze geeft het advies alleen om iets te kunnen verkopen, maar daar was ik ook voor gekomen.

Mijn tweede grote aankoop heb ik dan ook vandaag gedaan: een interieur voor de benedenverdieping. Een lijst aan nieuwe meubels helemaal afgestemd op mijn voorkeuren en ideeën. De eetkamertafel, vier leren eetkamerstoelen, hanglamp voor boven de tafel, een aangepast (uniek!) tv-dressoir, twee staande lampen (zelfde serie van de hanglamp), salontafel (in zelfde stijl als eettafel en tv-kast), leren fauteuil en uiteraard een leefhoek, zoals een hoekbank tegenwoordig heet. Foto hierboven is het model, die van mij is ook in stof, kleur is lichter grijs (past bij m’n haar, ha-ha).

Op de plavuizen (en minder belangrijk de gordijnen) na, is mijn benedenverdieping hiermee klaar. Wat een heerlijk gevoel gaf de handtekening. De uitwerking zoals ik nu heb besteld, in de combinatie van stof en leer en de grijs- en bruintinten, is wat ik wel in gedachte had, maar waarvoor ik geen zin had om bij allerlei winkels de meubels te bestellen. Het totaalbedrag mag dan boven budget zijn, maar dit wordt wel echt heel mooi!

Inmiddels was het al na 5en, maar ik moest nog eventjes geduld hebben. Ik wil een tv-dressoir waar een glazen deur in zit om de hifi-set erachter te kunnen zien. Dat is, behalve bij Ikea, niet verkrijgbaar in hoe ik het wil. Totdat ik de optie krijg dat bij te laten maken. Een fikse hap uit het budget is het wel (de hele kast, niet alleen de extra optie), maar dit verbeeld ik me nu al in als het mooiste meubelstuk van de kamer. Ok, op de bank na. De adviseuse belt het hoofdkantoor wat de mogelijkheden zijn en krijgt groen licht. Dan is het alleen nog even de officiële papieren tekenen en ben ik eigenaar geworden van een stel meubels.

Regenbuien, spitsuur en een goed half uur later arriveer ik bij Bendien/Wierenga voor een borrel met toekomstige buren die allemaal voor het architectenduo heeft gekozen. Uiteraard wordt er gepraat over de vertraging en welke keuzes iedereen heeft gemaakt. Of nog gaat maken. Adviezen en ideeën werden uitgewisseld met opvallend genoeg van iedereen een vrijwel dezelfde smaakvolle stijl. Huizen waar ik ook wel in wil wonen.

Gezellig en gastvrij als de dames zijn, werd de borrel drie kwartier later dan gepland afgesloten.

Thuis aangekomen, meet ik snel de breedte en diepte van mijn hifi-apparatuur op. Het past in de kast, maar het wordt wel krap. Ik ga er denk ik toch nog even een nachtje over slapen. Ondertussen heb ik alvast Smaakvol Almere geliket.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *