Sanitair

Al een tijd heb ik m’n keuze gemaakt in het sanitair, maar jullie nog niet daarvan op de hoogte gebracht. Het is trouwens wel soms bizar om naar publiek te schrijven waarvan je niet eens weet wie het is of dat het wordt gelezen, maar dat even terzijde.

Laat ik beginnen met de tegels. Dit is nog wel onder voorbehoud, omdat ik nog geen opgave van de meerprijs heb gehad maar dat komt waarschijnlijk wel goed. Dat uitkiezen van de juiste tegel voor je badkamer begint al met (hoog)glans of mat. Dat was duidelijk: mat, het liefst iets wat op natuursteen lijkt. Die witte glanzende tegels van m’n huurwoning heb ik nu wel genoeg gezien. De kleur hoeft ook niet te opvallend, ik kom toch weer terug op natuurlijke tinten, bruin en grijs. En dan kom je uit op kwaliteit. Kies je voor een goedkope restpartij in de hoop dat het goed bewerkbaar is of voor een merk. Normaal zou ik niet zo snel voor een merk gaan, want wat maakt dat nu uit in tegels? Nou blijkbaar wel wat, want dit merk is populair en heeft echt erg mooie tegels. En gelukkig kan m’n aannemer daar nog wat korting op krijgen.

De keuze: voor de wand Mosa 262V (licht grijsbeige) en voor de vloer Mosa 271V (roodbeige) uit de Beige-Brown serie. Niet een te groot kleurverschil tussen de wand en vloer, maar hopelijk een mooie overgang. Van de 262V bestaat er ook nog eens een mooie shower drain!

Daarna komt het toilet, de doucheset en de wastafel. Vergeet dan ook niet de zitting, deksel, kranen en eventueel onderkast niet. Dat moet allemaal bij elkaar passen en het liefst wil ik ze allemaal uit dezelfde serie van hetzelfde merk. Uiteraard, hier heb je weer ontiegelijk veel keuze in. Geberit, Grohe, Keramag, Sphinx, Plieger, Villeroy & Boch om slechts een paar merken op te noemen. Met verschillen in prijs, ontwerp en beschikbaarheid per serie hoef ik je niet uit te leggen wat ik heb proberen uit te zoeken. Het is uiteindelijk de Sphinx 420-serie geworden voor het toilet, wastafel en fontein in de toilet beneden. Kranen worden van Hansgrohe.

Tot slot komt dan het duurste onderdeel van de badkamer, de doucheset. Er moet wel een aanpassing voor worden gedaan i.v.m. de waterdruk en ik betaal dan wat meer aan vastrecht, je moet er wat voor over hebben. Mijn keuze is de Hansgrohe Raindance Select AIR Showerpipe 360. Een mondvol, maar dan heb je ook wat – hoop ik. Met een platte weggewerkte doucheslang, losse handdouche, mooi vormgegeven thermostaatkraan. Een lekker brede regendouche welke helemaal in m’n badkamer zal passen [insert big smile].

Share

2 antwoorden naar “Sanitair”

  1. Wendy schreef:

    Ik heb zo’n gevoel dat dit er allemaal erg mooi uit gaat zien..

    Enne die douche mag je zusje toch wel een keertje uitproberen he 😉

  2. […] paar maanden geleden vertelde ik dat ik het sanitair en tegelwerk in de badkamer en toilet beneden had uitgekozen. Mooie grote […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *