De (teleurstellende) planning

Het heeft voor jullie even geduurd – ik heb ‘m al een tijdje in m’n bezit – maar hier is ‘ie dan: de planning van de bouw van mijn woning.

De reden dat dit bericht op zich heeft laten wachten is teleurstelling in mijn aannemer, Reimert Bouw. Al enkele weken zijn er werklui van andere aannemers bezig op de bouwplaats, maar ik hoorde nog helemaal niets. Ik heb zelf moeten vragen om een planning en zelf moeten vragen of de startdatum al bekend was. Je begrijpt wel, als je buren volop nieuws te melden hebben en verwachtingen worden afgegeven dat er zelfs vóór de bouwvak al opgeleverd kan worden en enkele anderen in september, dan valt een oplevering eind november vies tegen. Er is dan minimaal een maand achterstand opgelopen, waar de aannemer in februari nog een “gemakkelijk te halen” datum van “ergens half oktober” riep.

Wat me als eerste te binnen schoot toen ik de planning onder ogen kreeg, en dat klinkt gek, is dat ik mijn verjaardag (half november) niet vier in mijn nieuwe huis. Het mag dan nog wel een bende zijn, maar een sort-of-housewarming annex verjaardag is een leuk feestje. En tijdens de donkerste dagen van het jaar zal er geklust moeten worden, dat doe ik ook liever in oktober i.p.v. december. Daarnaast zijn er ook nog de financiële gevolgen zoals langer dubbele lasten van huur, hypotheek en warmte/water/electra, terwijl de Ibba-regeling bedoelt is voor starters met laag inkomen. Mijn spaargeld had ik gereserveerd voor de inrichting van het huis, niet voor een aannemer die zijn werk niet doet.

Kortom, het is nog even wachten op goed nieuws. Voorlopig is er niets te melden en hou ik 30 juli vrij om te zien hoe de wanden geplaatst gaan worden. Dán begint het pas voor mij.

Share

3 antwoorden naar “De (teleurstellende) planning”

 1. suzanne schreef:

  Wat een vervelend nieuws. Positief blijven misschien maken ze straks ergens een inhaal slag.
  Misschien kan je nog wat proberen tegen je aannemer te ondernemen.

  succes

 2. Patricia Kruiger schreef:

  Beste Martin,

  Mijn huis staat er dan inmiddels wel casco, maar het gaat ook niet geheel over rozen. Inprincipe had de bouw al in apr/ mei moeten starten, maar heeft ook inmiddels een vertraging van 2 mnd opgelopen. Ik heb wel vernomen dat er veel problemen zijn met leveranciers van o.a. de wanden. Diverse bedrijven zijn failliet gegaan en andere hebben het aanbod onderschat. In ieder geval, het rommelt verschrikkelijk in de “aanneemwereld”. Zo heb ik ook al vaarwel moeten zeggen tegen mijn contact persoon bij Nijhuis.
  Het blijft lastig wat betreffende je rechten. De werkbare dagen beginnen bij Ibba 4 pas te tellen nadat er begonnen is met de bouw. Dus zolang er nog niets staat…….Deze clausule is wel bij Ibba 5 opgenomen en het is daarom ook droevig om te zien hoe ver zij al zijn met de funderingswerkzaamheden e.d.. Nog even en hun oplevering zal voor dat van ons gaan plaats vinden.
  Maar we blijven maar hoop houden en als wij straks in onze huizen zitten dan zijn dit allemaal futaliteiten.

  Groetjes,

  Je buuf

 3. Martin schreef:

  Dat van de werkbare dagen van ibba 5 is wel bijzonder. Helemaal als ik weet dat mijn aannemer daar ook moet bouwen en wellicht mijn planning daarop heeft aangepast en dus naar achter verschoven. Maar wat doe je er aan hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *