verlengde vakantie

Sinds dinsdagavond ben ik terug van een weekje vakantie, de planning was dinsdagmiddag. Dat er altijd van buitenaf komende onheilen mijn terugreis anders doen plannen… tsja.

Als eerste was er het slechte weer bij vertrek. Enkel omdat dat ene bedrijf geen brandstof wilde tanken tijdens onweer — andere maatschappijen vlogen namelijk wel — vertraagde de vlucht een kleine 2 uur.

Ik had het lumineuze idee gekregen om naar Eindhoven te vliegen en dan met de trein naar huis. Goedkoper dan naar Schiphol enzo. Iets meer dan 1,5 uur reizen is niet erg als het buiten de spits om was geweest, maar ik had dus al vertraging opgelopen en ik kwam in de spits terecht. Jee!

Op het eerste station (Eindhoven) ging het gelijk goed: de trein gemist. Maar gelukkig had iemand zich op mijn route zichzelf voor de trein geworpen en had ik anders op ‘s-Hertogenbosch stilgestaan. Nee, zegt de informatieman van de NS, stap gewoon in en die trein zal normaal rijden. Je raadt het al: niet dus. Op ‘s-Hertogenbosch kon er alsnog weer een half uur gewacht worden.

In Utrecht aangekomen verliep de overstap naar de trein van Almere ook niet vlekkeloos. Terwijl de meute op perron 3 staat te wachten komt een trein binnen op perron 2 en er volgt een verhelderend omroepbericht. Vlak na vertrek uit Utrecht wordt bekend dat de trein niet doorrijdt naar Almere, maar wegens een wisselstoring niet verder dan Hilversum gaat. Overstappen dus, maar niet voor er 10 minuten gewacht mocht worden. Bij Naarden-Bussum weer een overstap, nu op de rechtstreekse trein naar Almere – die wel weer bleef wachten. Toch een pluspuntje van de NS!

Uiteindelijk heb ik over de treinreis van Eindhoven naar Almere 3 uur en 10 minuten gedaan. Een verlengde vakantie met 1,5 uur. De conclusie is dus heel simpel: Eindhoven Airport is af te raden als je met de trein reist, de volgende keer weer via Schiphol.

23 augustus 2007 |

Reageren is niet mogelijk.