ziek

Vlak na mijn vakantie was ik ziek, lastige keel en weinig stem. Vervelend, mede doordat ik mijn eerste werkdagen na mijn vakantie miste (zorgt altijd voor argwaan ). Nu, 2 weken later, ben ik weer ziek. Griep, zoals één derde van de rest van het land. En weer zit ik thuis

Normaal ben ik echt weinig ziek, maar dit heeft mijn gemiddelde dus flink omhoog geschroefd. Misschien dat ik hierna de komende twee jaar geen ziektedagen meer nodig heb…

12 september 2007 |

filmpje kopen?

Alles legaal kopen zorgt er ook voor dat films weer uit je collectie mogen. Van die leuke verkoopopbrengsten kan ik dan weer nieuwe dvd’s kopen

Interesse? Mail naar dvd bosmeneer.nl en we komen er wel uit. Alle prijzen zijn inclusief verzending. De verkoop loopt ook via een dvd-forum, dus wees er snel bij!

Snappers – 5,00 p.st
Bij 3 in eenzelfde bestelling, 2 betalen!
Ocean’s Eleven
The Avengers
The Matrix
The Perfect Storm
Three to tango sealed
US Marshals

5,00 p.st
Desperado *
El Mariachi *
Fight Club (1 disc)
Lock Stock & 2 smoking barrels (1 disc)
Once Upon a time in Mexico *
Reservoir Dogs (1 disc Moviegold colection)
Talking Heads – Stop making sense
* 3 in 1 koop voor 13,00

7,50 p.st
Inside Man
MIIB: Men in Black 2 (2 disc)
Once upon a time in the west (2 disc R2UK-NL ondertitels) sealed
Poseidon (2006-film)
Spongebob Sqaurepants Movie (R2UK-NL ondertitels) sealed
Superman Returns (2 disc)
Taxi 1+Taxi 2 (aleen in 1 koop)

2 september 2007 |

verlengde vakantie

Sinds dinsdagavond ben ik terug van een weekje vakantie, de planning was dinsdagmiddag. Dat er altijd van buitenaf komende onheilen mijn terugreis anders doen plannen… tsja.

Als eerste was er het slechte weer bij vertrek. Enkel omdat dat ene bedrijf geen brandstof wilde tanken tijdens onweer — andere maatschappijen vlogen namelijk wel — vertraagde de vlucht een kleine 2 uur.

Ik had het lumineuze idee gekregen om naar Eindhoven te vliegen en dan met de trein naar huis. Goedkoper dan naar Schiphol enzo. Iets meer dan 1,5 uur reizen is niet erg als het buiten de spits om was geweest, maar ik had dus al vertraging opgelopen en ik kwam in de spits terecht. Jee!

Op het eerste station (Eindhoven) ging het gelijk goed: de trein gemist. Maar gelukkig had iemand zich op mijn route zichzelf voor de trein geworpen en had ik anders op ‘s-Hertogenbosch stilgestaan. Nee, zegt de informatieman van de NS, stap gewoon in en die trein zal normaal rijden. Je raadt het al: niet dus. Op ‘s-Hertogenbosch kon er alsnog weer een half uur gewacht worden.

In Utrecht aangekomen verliep de overstap naar de trein van Almere ook niet vlekkeloos. Terwijl de meute op perron 3 staat te wachten komt een trein binnen op perron 2 en er volgt een verhelderend omroepbericht. Vlak na vertrek uit Utrecht wordt bekend dat de trein niet doorrijdt naar Almere, maar wegens een wisselstoring niet verder dan Hilversum gaat. Overstappen dus, maar niet voor er 10 minuten gewacht mocht worden. Bij Naarden-Bussum weer een overstap, nu op de rechtstreekse trein naar Almere – die wel weer bleef wachten. Toch een pluspuntje van de NS!

Uiteindelijk heb ik over de treinreis van Eindhoven naar Almere 3 uur en 10 minuten gedaan. Een verlengde vakantie met 1,5 uur. De conclusie is dus heel simpel: Eindhoven Airport is af te raden als je met de trein reist, de volgende keer weer via Schiphol.

23 augustus 2007 |

bouwjaar ’84/’85

Zelf ben ik ‘slechts’ 4 jaar ouder, daarom is onderstaand stukje — wat dan weer ergens van het net komt — best geinig.

Bouwjaar ’84’/’85

Degenen die in 2002 eindexamen deden werden in 1984 of 1985 geboren.

Cola, kochten ze altijd al in onverwoestbare plastic flessen. De dop was altijd al van kunststof en niet van metaal. Cola in glazen flessen? En dan maar een liter?

Wat is eigenlijk Ministeck?

Atari is voor de meesten net zo vreemd als grammofoonplaten; die hebben ze nooit gekocht, want de CD-speler werd al uitgevonden voor ze geboren waren.

Ze hebben nooit Pacman gespeeld.

Ze kunnen niet geloven dat er computers waren die je op de televisie kon aansluiten met spelletjes die er niet eens uitzagen als tennis.

Twix heette nooit Raider.

Er was nooit een tijd zonder merknamen.

Waarom zou je neonkleurige kleding aantrekken? Of bij de schouders kussentjes onder je kleding steken?

Deze generatie heeft nog nooit een televisie met maar drie kanalen gezien. Om helemaal maar te zwijgen van de zwart-wit televisie. Bestonden er ook televisies zonder afstandsbediening? Zij hadden altijd al kabeltelevisie.

De Walkman werd door Sony al voor hun geboorte uitgevonden.

Rolschaatsen hebben alleen rolletjes achter elkaar, niet naast elkaar. De schoen zit er altijd al aan vast.

Ze kennen geen ‘Wedden dat’ of de ‘Showbizquiz’ met Jos Brink. Wie is eigenlijk Jos Brink? Ze kennen wel Johan Cruijf. Dat is een voetbalcommentator.

Ze hebben bij het zwemmen nog nooit over een grote witte haai nagedacht.

Het maakt ze niet uit wie J.R. neergeschoten heeft want ze weten niet eens wie J.R. is.

Michael Jackson was altijd al blank.

Wie of wat is Milli Vanilli?

Of een lolo-bal?

Ze geloven niet dat Adidas-schoenen ooit populairder waren dan Nikes en dat het topmodel maar 99 gulden kostte en zonder luchtkussens gemaakt werd.

Ze weten niet dat je computerprogrammas ook op casettebandjes kunt opslaan en dat je grammofoonplaten omdraaien kunt.

Ze weten niet waarom Niki Lauda altijd een pet op heeft.

Wie is Petje Pitamientje? Of Flipje van de Betuwe te Tiel?

Als jij dat allemaal wel weet, dan ben je zeker niet uit ’84/’85…

1 augustus 2007 |

van onderen!

Het regent nog altijd, saai wel. Soms es een beetje zon, maar voornamelijk toch regen. Vanavond ook weer, vlak voor ik naar huis fietste. Een bocht iets te scherp nemen levert dan een korte glijpartij op. Lachen joh, op koopavond!

En zojuist was het weer bijna zover. Een iets te gladde badkamervloer moet je ook gewoon normaal droogmaken.

26 juli 2007 |

regen, regen

Wakker worden door gedonder, gevolgd door regen, ’s middags net nadat je terugkomt van je pauze-rondje regent het, ’s avonds weer en ’s nachts volgt er nog een buitje. Waar komt het vandaan, denk je dan.

Mijn moeder in Hongarije snakt nu naar een buitje… gemiddeld 35 graden lijkt mij echter weer niet vervelend

4 juli 2007 |

en 2 weken later…

Eindelijk heb ik de zin gevonden en zijn ze geplaatst: de foto’s van Le Mans. Na een stevige selectieprocedure (311 geschoten en 249 toonbare foto’s) zijn er 110 overgebleven die de rest van de wereld mag zien.

Er mag worden geklikt naar het fotoalbum…

3 juli 2007 |

Le Mans 2007Het was ge-wel-dig! Een VIP-weekend, volledig geregeld en keurig verzorgd. Foto’s zijn er genoeg en deze week zal ik proberen mijn mooiste te plaatsen.

18 juni 2007 |

Esplanade

Recent heb ik mezelf verblijd met een tele-lens en wide-lens, specifiek voor mijn digitale camera. Gewoon voor de fun en betaalbaar. Onderstaande foto’s zijn min of meer ter compensatie van mijn vorige bericht. Allen gemaakt in het stadscentrum van Almere, op het Forum en Esplanade.

De eerste is te vergelijken met een oudere foto in het fotoalbum van de LG Rally, links onderin. Een brede foto van de Esplanade, zo heet het plein, was niet te doen door alle rommel die er nog ligt.


13 juni 2007 |

snelle auto’s

In de aanloop naar de 24 uursrace van Le Mans heb ik wat foto’s geprobeerd te maken van de (snelle) auto’s die voor mijn huis voorbij rijden. Op een totaal van bijna 100 foto’s hierbij enkele, in het klein, want er valt nog een hoop te leren in de komende twee dagen! Tips zijn altijd welkom

|