Woestijnrit

Het is weer een zaterdag en weer tijd om te vertrekken vertrekken vanuit een hostel. Rond 9 uur ga ik met de tram naar het verhuurbedrijf waar ik mijn tweede auto op kan halen. Er staat een wachtrij en het duurt best lang naar mijn gevoel. Bij de balie mag ik nog even 20,7 gallon benzine afrekenen voor 4 dollar per liter. Helaas is dat niet anders, dat is de voorwaarde van het contract. Prepaid is nooit handig, want dan moet je de auto leeg inleveren en dat doe je natuurlijk nooit. Ik mag kiezen uit 3 SUV’s die vooraan staan. Een Dodge die wat ouder lijkt en best smerig is, een Nissan die de beste optie zou zijn volgens de medewerker die hem net neer zet, maar het is geen Amerikaan natuurlijk, en ik neem uiteindelijk de laatste, een grijze Chevrolet Equinox. Wederom een Chevrolet, dus dat maakt het bedienen eenvoudiger. Vrijwel alles is hetzelfde, inclusief cruise control, mediasysteem, de lage stand van 13700 mijl en de leeftijd. Ik rij terug naar het hostel om de grote tassen op te halen, die wilde ik niet sjouwen en op advies van een gast ga ik naar Coronado. Dat ligt aan de overkant op een soort schiereiland en is snel te bereiken met de auto of de gratis veer voor fietsers en voetgangers. Erg populair voor backpackers.

Het is zaterdag, dus druk, en er is geen plek in de buurt van het mooie strand. Aangezien ik een druk schema heb voor vandaag, besluit ik niet te stoppen en direct door te rijden naar de volgende bestemming, Palm Srings. Via een mooie route door de bergen kom ik aan in de stad middenin de woestijn. Ik koop wat koud drinken, want het is hier bloedheet buiten. Hierna een korte tankbeurt, minder dan een kwart van de tank is leeg, maar het is nu al goedkoop, 3,70 dollar per gallon. De komende uren weet ik niet of ik een benzinepomp tegenkom, omdat ik dan door Joshua Tree National Park rij. Tot aan de ingang aan de westkant blijken er toch wel wat tankstations te zijn, want het is verder van de snelweg af, als ik had gedacht. En er is niets interessants te zien in de omgeving.

pano-joshuatree_1920x640

Joshua Tree zelf is heel mooi. Het park ligt in een woestijn met bijzondere planten, cactussen en bomen. Een uitzicht op Palm Springs en de dorpen er om heen laten zien hoe groot die stad is en de omgeving zo wijd. Ongelooflijk. Laat de verhuurmaatschappij het niet horen dat ik hier even een offroad-weggetje heb meegepakt.

Na het park aan de zuidkant te zijn uitgereden, is het doorstomen naar Phoenix, een flinke 200 mijl (en dus zo’n 3 uur rijden) verder. Avondeten is niet meer dan een burger met patat en cola en daarna weer snel verder. Rond 8 uur krijg ik een dipje en voel ik het vele autorijden van de dag. Toch maar even wat koffie bij de Mac halen om heel aan te komen.

Om half 10 kom ik pas in Phoenix aan. Ik weet het adres van het hostel, 9th Street en als ik een afslag “7th” zie, weet ik dat ik dichtbij ben en er direct heen kan rijden. Maar helaas, zonder actieve navigatie (op de tablet staat alleen de kaart van Californië) blijkt dat makkelijker te zijn gedacht dan gedaan. Ik rij straten in en uit, kan het hostel niet vinden en vraag dan toch maar de weg. Hoe stom kun je dan zijn, blijk je op 9th Avenue te zijn en je moet wat blokken verder zijn. Net na 10 uur parkeer ik bij het hostel, maar de eigenaar is al naar huis. Er hangt een briefje met de juiste kamer en wat ik de volgende dag nog moet betalen. Het is verder erg rustig, er zit iemand in de gezamenlijke ruimte, maar dat is alles. Eventjes nog wat foto’s en video’s backuppen en wat laatste dingen opruimen en slapen.

Meer foto’s:
Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Reageren is niet mogelijk.