Van het ene natuurwonder naar de ander

Tijd om wat te gaan zien vandaag. Na het douchen maakt een medegast pannenkoeken. Heerlijk, en smaken weer anders. Nog even snel een mailtje naar m’n vader, aangezien hij vandaag jarig is. Hierna weer bijtanken voor slechts 3,28 per gallon (wow, wat goedkoop, dat is 65 eurocent per liter!) en op weg richting het noorden. De snelweg is bochtig en heeft ontzettend mooi uitzicht, waar je dan met 120 km per uur door heen rijdt. Ik neem de afslag richting Sedona. Dit is een klein dorpje in Western-style met voornamelijk toeristen die er hun souvenirs kopen. De omgeving is mooi, daarvoor moet je hier absoluut heen. De route hierna naar Flagstaff is alleen maar mooier, met na iedere bocht een ander uitzicht op Oak Creek Canyon. Daarna volgt de rit naar Grand Canyon National Park. Het duurt bijna 2 uur voordat ik bij de ingang ben, weer zo’n reisafstand waar je je snel op verkijkt. In het park parkeer ik de auto en loop naar het dichtstbijzijnde uitzichtpunt.

pano-oakcreekcanyon_1920x768

Wow. Wat een canyon is dit zeg. Onbeschrijflijk mooi. Wel een hoop toeristen, het begint bij mij al te kriebelen van de drukte. Met de gratis shuttlebus reis is ik naar Yaki Point. Dit bied uitzicht op de westelijke kant van de Grand Canyon en hier zijn minder toeristen. In de buurt start ook het wandelpad (walking trail) naar de noordelijke kant waarbij je op twee plekken kunt kamperen. Misschien iets voor een volgende trip.

Terug bij de auto rij ik door het kleine plaatsje met winkeltjes en hotels waar ik aan de andere kant van het park de andere shuttle neem naar Hopi Point om de zonsondergang te bekijken. Iedereen draagt lange broeken en sweaters en ik verbaas me er over, het is 5 uur en hartstikke lekker weer. Als iemand mij vertelt dat het nog vijf kwartier duurt tot aan zonsondergang, hoor ik dat het naar verwachting vannacht maximaal 15 graden wordt. Koud dus. Na de prachtige zonsondergang ga ik snel in de rij staan voor de bussen die al klaar staan en haast me naar de auto om de airco warm te laten draaien.

20130922_173108

Om 9 uur kom ik aan in het hostel in Flagstaff, waar het buiten wel warm is, maar waar binnen een film wordt gekeken en er bij ga zitten. Nog wat kletsen en de dag zit er weer op.

Meer foto’s:
Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Reageren is niet mogelijk.