Onverwachtse ontmoetingen

De volgende ochtend is er een gratis ontbijt van pannenkoeken of cereals. Ik kies nu voor de cornflakes met muesli. De melk is iets zoeter, de cornflakes is gesuikerd en ik doe er zelf ook suiker bij, dat is zelfs voor mij iets té zoet. In de keuken vraag ik 2 Zweedse jongens wat hun plannen vandaag zijn. Zelf was ik van plan om naar La Jolla te rijden, noordelijk, om wat gemiste momenten van gisteren mee te pakken. Zij wilde eigenlijk naar een strand zuidelijk, maar omdat ik een auto heb, zouden ze wel een stuk mee willen rijden naar La Jolla. Dan nemen ze zelf de bus terug. Geen probleem, zeg ik, ik haal de auto wel, dan zie ik ze over een paar minuten beneden.

De cabrio rij ik voor en ze zijn verbaasd als ik er uit stap. Helemaal gek worden ze als ze met deze auto mee mogen rijden. Ik geef mijn tablet met de navigatie aan de Zweed naast mij en vraag hem een leuke route uit te kiezen. Dit rijdt wel een stuk makkelijker als in je eentje, waar je en op de weg en op de navigatie moet letten. Na wat te hebben rondgereden stoppen we bij een strand ten noordelijk van La Jolla. We staan hoog boven op een rots met prachtig uitzicht op de kust, de zee en het strand beneden. Borden waarschuwen dat we vooral niet met een steil pad naar beneden moeten lopen, maar een stuk moeten omlopen. Nou, niet dus. Over rotsen klimmend en via half afgemaakte trappen komen we snel op het bijna lege strand aan. Met zijn drieën brengen we de middag door op het strand en in het water.

20130918_121508Als we terug moeten is het nog een best lastige klim omhoog. Met wat doorzettingsvermogen en het idee van een koud glas fris en bier in het vooruitzicht lopen we door en bestellen te eten bij het restaurant bovenaan de rots. Helaas geen bier hier voor de Zweden. Ze doen hier ook aan paragliden en heel even zit ik er aan te denken om het ook te doen. Ik weet eigenlijk niet meer waarom, maar heb het alsnog niet gedaan.

Na de Zweden bij het hostel afgezet te hebben, tank ik de auto af en lever ik deze bij het verhuurbedrijf in met 1500 mijlen er bij. Met een weinig actieve dag achter de dag, maar verbrand kletsen we de avond vol met bijna alle andere gasten.

Reageren is niet mogelijk.