Een beestachtig mooie dag

Voordat ik op vakantie ging moest ik kiezen welke grote attractie ik wilde bezoeken in San Diego. Of Seaworld, of de dierentuin. Ik vind dierentuinen sowieso wel leuk, dus die keuze was snel gemaakt. Mocht ik toch nog een meevaller in het reisschema tot dan hebben gehad, dan had allebei wellicht nog gekund. ’s Ochtends weer goed ontbijten, de bus pakken en op loopafstand van het park uitstappen. Het is heerlijk weer om een dierentuin te bezoeken. Deze cassière is snel en ik ben zo binnen. Een vriendelijke jongedame helpt me een route voor de dag uit te stippelen. Het park is groot en ik twijfel of ik wel alles kan zien die dag. Het park ziet er erg onderhouden uit en oogt zeer mooi. De kronkelpaden tussen de dierenverblijven zijn leuk aangelegd en zijn gevormd naar de heuvels waarop de dierentuin ligt, dan weer omhoog, dan weer naar beneden. Overal staan veel planten en de verblijven kennen veel verschillen. Dan weer een waterval, allerlei groen of gewoon een zandvlakte. Er zijn veel dieren, maar van iedere soort niet veel. Soms wat meer als het kuddedieren zijn, maar vaak is het er slechts eentje, die je dan ook weer moet zoeken als ‘ie zich niet ergens in zijn verblijf heeft verstopt.

20130920_141116Voor San Diego Zoo is hun pandafamilie de belanrijkste attractie. Er staat dan ook een wachtrij met gemiddelde wachttijd van een half uur. Ik heb niet geklokt, omdat er ook andere dieren zijn te zien en het al leuk is om hen te observeren. Net als de aapafstammelingen die in dezelfde rij staan, trouwens. De panda’s zelf zijn natuurlijk hartstikke schattig.

Als ik terugkom in het hostel vragen de Zweedse gasten of ik zin heb om mee te eten als tegenprestatie voor de cabriorit en de stranddag. Pasta met een saus van paprika, champignons en groene pesto. Vanavond maak ik een begin van het opschrijven van mijn reisverslag, maar de andere gasten leiden mij teveel af en ik ga maar bij ze zitten om niet ongezellig te zijn.

Meer foto’s:
Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Reageren is niet mogelijk.