Bochtige kustroute

20130913_112619De volgende ochtend loop ik de haven van Monterey in, bakje koffie bij Starbucks halen en historie opsnuiven. Letterlijk. De haven stond tientallen jaren bekend om sardientjes en het inblikken er van en het ruikt er nog steeds naar. Net na elven rij ik, met de kap er af, Ocean Boulevard op. Een voorbode van hoe de 17 Mile Scenic Drive er uit ziet, geweldig mooi uitzicht op de zee. En is het nog een heerlijke dag ook, niet te warm en niet te veel wind. De Scenic Drive zelf is zeer mooi, leuke locatie om te golfen, zo dichtbij de oceaan en langs de rotsige kust. Hierna rij ik Pacific Coast Highway op.

20130913_155239Point Lobos is mijn eerste stop langs Highway 1, de weg langs de kust van San Fracisco tot aan San Diego, hierna rij je door het gebied wat Big Sur heet. Dit is echt zo’n ontzettend mooie route langs de stijle rotswanden en dichtbij de kust. Onbeschrijfelijk mooi. Dalen, stijgen, links, rechts. Het vergt veel concentratie, maar dit is het mooie van autorijden. De auto doet verder het werk wel, helemaal als je het dak er af kunt halen, de cruise control aan kan zetten en je alleen even bij de scherpe bochten wat moet afremmen. Bij het restaurant met het beste uitzicht op de route en de kust, bestel ik een glas verse jus d’orange en een broodje burger. 17 dollar is niet goedkoop, maar wat wil je met dit uitzicht. Wow!

Tegen 5 uur ben ik pas bij San Simeon, een klein plaatsje met een terrein vol met motels en een zeeleeuwenkolonie. Hier slaap ik niet, ik moet nog 1,5 uur rijden. De zonsondergang in Morro Bay die ik had gepland mis ik, je vergist je snel in de afstanden als je om het kwartier een stop maakt om van de omgeving te genieten. Dus ik rij na een stop voor voedsel door naar het hostel in San Luis Obispo. Een verbouwd huis, erg knus en het staat middenin een woonwijk. Wederom is het gezellig, ontmoet ik veel mensen en besluit ik vanavond eens te gaan stappen. Het is vrijdagavond en deze studentenstad is wel erg aantrekkelijk, maar het wordt vaak niet zo gezellig als je niet veel wilt drinken wegens het autorijden de volgende dag. Toch is het erg laat als ik mijn bed in duik.

Meer foto’s:
Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Reageren is niet mogelijk.